0
Je winkelwagen
is leeg

right banner

Goed idee: sponsor mee!

5procentSamen met uw aankoop bij Formidog kunt u ook een van deze goede (honden)doelen ondersteunen:

Maak een keuze tijdens het afrekenen. Wij doneren vervolgens 5% van uw orderbedrag netto aan deze organisatie.

Dat kost u helemaal niets en wij vinden het een goed idee!

Vlees dat van kleur is veranderd, kun je dat eigenlijk nog wel voeren?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen; de kleur van het vlees zegt niet altijd iets over de kwaliteit ervan! Zo denken we bijvoorbeeld dat rood vlees (denk aan biefstuk en gehakt) alleen maar goed is wanneer het felrood is. Is het stukje vlees grijs gekleurd, dan laten we het sneller links liggen. Maar... is dat nodig?

Echt niet! De kleur van de biefstuk of het gehakt heeft vrij weinig te maken met de versheid ervan; het vlees wordt grijzer doordat de proteïnen in het vlees in aanraking komen met zuurstof. Een grijzige biefstuk betekent dus helemaal niet dat ‘ie minder vers is. Sterker nog: hoe grijzer het vlees... hoe meer proteïnen.